Gdy już nasycicie wszystkie pozostałe zmysły, serdecznie zapraszamy do kontynuacji podróży, tym razem kulinarnej, w naszej Restauracji. Oferujemy zróżnicowane, przygotowane z naturalnych produktów, smaczne dwudaniowe obiady, dostępne w szerokiej gamie zestawów do wyboru.

Każdy znajdzie coś dla siebie dzięki różnym wariantom cenowym, dostosowanym do potrzeb każdej grupy – kilku bądź kilkudziesięcioosobowej. Nasza restauracja znajduje się 100 metrów od Kopalni Soli i może przyjąć równocześnie do 180 osób.

Przy restauracji znajduje się duży parking, mieszczący 20 autokarów, 100 samochodów osobowych i busów. Dokładamy wszelkich starań, żeby Goście zawsze byli zadowoleni z pobytu w Kopalni Smaku. Wysoki standard obsługi, smaczne dania oraz niebanalny wygląd wnętrza sprawią, że czas spędzony u nas będzie czystą przyjemnością.

Ponadto pragniemy poinformować, że dla większej liczby osób wprowadziliśmy system atrakcyjnych gratisów, o szczegóły prosimy pytać telefonicznie. Serdecznie zapraszamy!

Restauracja Kopalnia Smaku Wieliczka
Restauracja Kopalnia Smaku Wieliczka
Restauracja Kopalnia Smaku Wieliczka
Restauracja Kopalnia Smaku Wieliczka
Restauracja Kopalnia Smaku Wieliczka
Restauracja Kopalnia Smaku Wieliczka
Nasza restauracja znajduje się w dogodnej lokalizacji 100 metrów od Kopalni Soli i może przyjąć równocześnie do 180 osób.
Przy restauracji znajduje się duży parking, mieszczący 20 autokarów, 100 samochodów osobowych i busów. Dokładamy wszelkich starań, żeby Goście zawsze byli zadowoleni z pobytu w Kopalni Smaku.

Menu Standard

Menu Standard

Danie główne

Danie główne

Panierowany filet z kurczaka
Kotlet de’volaille
Udko z kurczaka pieczone w ziołach
Gulasz drobiowy
Kotlet schabowy
Pulpety w sosie własnym lub pieczarkowym
Pieczeń wieprzowa w sosie własnym
Pieczona karkówka w sosie chrzanowym
Maczanka po krakowsku (pieczywo, ogórek kiszony)
Gołąbki w sosie pieczarkowym lub pomidorowym
Mintaj panierowany

Zupy

Zupy

Rosół z makaronem
Pomidorowa z ryżem
Jarzynowa
Ogórkowa
Krupnik z kaszą jęczmienną
Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
Koperkowa

Dodatki do dań głównych

Dodatki do dań głównych

Ziemniaki młode lub puree (w zależności od sezonu)
Kasza
Ryż
Zestaw surówek
Kapusta zasmażana

Desery

Desery

Szarlotka na ciepło z bitą śmietaną
Lody z bitą śmietaną
Sałatka owocowa z bitą śmietaną (sezonowo)
Panacotta waniliowa z musem malinowym

Dania z ryb

Dania z ryb

Sola w sosie koperkowym
Dorsz w sosie cebulowo-tymiankowym
Filet z morszczuka

Menu standard plus

Menu standard plus

Zupy

Zupy

Rosół z makaronem
Ogórkowa
Krupnik z kaszą jęczmienną
Krem selerowo-ziemniaczany z chipsami z boczku
Koperkowa
Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
Kwaśnica na wędzonych żeberkach (pieczywo)
Serowo-cebulowa z grzankami
Żurek z jajkiem i białą kiełbasą podawany w chlebie

Dania z drobiu

Dania z drobiu

Pierś z kurczaka zapiekana z szynką, serem i pomidorem
Grillowana pierś z kurczaka w sosie borowikowym
Panierowany filet nadziewany serem i szynką
Roladka z kurczaka faszerowana wątróbkami drobiowymi w sosie własnym

Dania z wieprzowiny

Dania z wieprzowiny

Kotlet schabowy
Pieczony schab w sosie własnym
Pieczona karkówka w sosie myśliwskim
Żeberka pieczone w zaprawie miodowo - piwnej lub czosnkowej

Dania dla wegetarian

Dania dla wegetarian

Gołąbki z pieczarkami i warzywami w sosie pomidorowym
Kalafior w cieście podawany z sosem czosnkowym
Pierogi (ruskie, z owocami)
Ser panierowany
Szaszłyk warzywny
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym

Dodatki do dań głównych

Dodatki do dań głównych

Ziemniaki młode lub puree (w zależności od sezonu)
Ziemniaki pieczone
Dufinki
Kasza
Ryż
Kluski śląskie
Zestaw surówek
Kapusta zasmażana
Kompozycja sałat z sosem winegret

Desery

Desery

Pieczone jabłko z konfiturą różaną
Szarlotka na ciepło z bitą śmietaną i polewą toffi
Lody z owocami i bitą śmietaną
Sałatka owocowa (sezonowo)
Panacotta waniliowa z musem z owoców leśnych

Menu Premium

Menu Premium

Dania z ryb

Dania z ryb

Dorsz w sosie kurkowym
Pieczony pstrąg w całości z masłem czosnkowym
Łosoś grillowany podawany na sosie cytrynowym

Zupa lub przystawka

Zupa lub przystawka

Rosół z makaronem
Krem z pomidorów i pieczonej papryki z łezką jogurtu greckiego
Krem selerowo-ziemniaczany z chipsami z boczku
Kwaśnica na wędzonych żeberkach (pieczywo)
Serowo-cebulowa z grzankami ziołowymi
Żurek z jajkiem i białą kiełbasą podawany w chlebie
Zupa z grzybów leśnych z grzanką maślaną
Krem borowikowy podawany w czarce chlebowej
Krem brokułowy z prażonymi migdałami
Zupa gulaszowa (pieczywo)
Śliwki zawijane z boczkiem podawane z sosami: musztardowym i BBQ
Sałatka grecka podawana z grzanką
Pasztet podawany z sosem żurawinowym i pieczywem
Śledź z cebulą w śmietanie podawany z pieczywem
Pierogi 5szt. 2 rodzaje ( ruskie, z mięsem, z kapusta i grzybami, ze szpinakiem)
Roladka z kurczaka nadziewana warzywami z sosem chrzanowo – żurawinowym

Dania z drobiu

Dania z drobiu

Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem, serem feta i pomidorami suszonymi
Roladka z indyka faszerowana szpinakiem, ricottą i pomidorami suszonymi w sosie winno - prowansalskim
Konfitowane udko z kaczki w sosie żurawinowym

Dania z wieprzowiny

Dania z wieprzowiny

Golonka pieczona w piwie
Polędwiczki wieprzowe z sosem demi-glace
Pieczony schab faszerowany pieczarką, cebulą i śliwką suszoną w ciemnym sosie

Dania z wołowiny i cielęciny

Dania z wołowiny i cielęciny

Zraz wołowy zawijany w sosie własnym
Wołowina po burgundzku
Bitki wołowe duszone
Gulasz wołowy z warzywami
Pieczeń cielęca w sosie własnym

Dania dla wegetarian

Dania dla wegetarian

Makaron z pieczarkami i warzywami w sosie serowym
Zapiekanka ziemniaczano – warzywna
Gołąbki z pieczarkami i warzywami w sosie pomidorowym
Papryka faszerowana
Naleśniki ze szpinakiem w sosie serowym
Pierogi ruskie

Dodatki do dań głównych

Dodatki do dań głównych

Ziemniaki młode lub puree( w zależności od sezonu)
Ziemniaki pieczone
Dufinki
Kasza
Ryż
Kluski śląskie
Zestaw surówek
Kompozycja sałat z sosem winegret
Kapusta zasmażana
Mizeria (sezonowo)
Ogórki kiszone

Desery

Desery

Tiramisu
Szarlotka na ciepło podana z lodami waniliowymi i bitą śmietaną
Sernik z musem z owoców leśnych
Sałatka owocowa z bitą śmietaną (sezonowo)
Lody z owocami i bitą śmietaną
Pieczone jabłko z konfiturą różaną
Panacotta z białą czekoladą i kokosem

UWAGA:
Możliwość domówienia przystawki, kawy, herbaty, piwa, wina za dodatkową opłatą.
Cena obowiązuje w przypadku grup turystycznych powyżej 20 osób.

Rezerwacje miejsc i dodatkowe informacje uzyskacie Państwo kontaktując się z nami:
kopalniasmaku@op.pl
+48 513 497 337