Restauracja Kopalnia smaku Wieliczka - przyjecie weselne
Restauracja Kopalnia smaku Wieliczka - przyjecie weselne
W tym wyjątkowym dniu zapewniamy Państwu obsługę na najwyższym poziomie, uroczysty wystrój sali oraz stołów. Przygotowane tak, aby zaproszeni Goście w pełni mogli cieszyć się pysznymi daniami oraz zabawą taneczną, przy dobrej muzyce.  Kameralną, miłą atmosferę, wykwintną kuchnię, przestrzeń dla imprez okolicznościowych do 80 osób, z muzyką i tańcami. Dodatkowo w sezonie letnim do dyspozycji Gości zapewniamy ogródek przy Restauracji.

Dania główne

Dania główne

Polędwiczka z dorsza z kruszonką ziołową lub cytrusową
Roladka z indyka faszerowana szpinakiem, ricottą i pomidorami suszonymi w sosie winno-prowansalskim
Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem, serem feta i pomidorami suszonymi
Kotlet de’volaille
Schab faszerowany pieczarką, cebulą i śliwką suszoną w sosie ciemnym
Schab pieczony w sosie borowikowym
Polędwiczka wieprzowa owinięta boczkiem na sosie z kurek
Karczek pieczony w sosie myśliwskim
Zraz wołowy w sosie własnym
Udziec z indyka w sosie morelowym z grillowaną brzoskwinią
Łosoś grillowany
Dorsz w sosie cebulowo-tymiankowym

Desery

Desery

Parfait z białej czekolady, kulisem malinowym i bitą śmietaną
Tiramisu
Panacotta waniliowa z musem z owoców sezonowych
Sernik z musem z owoców leśnych
Lody z owocami i bitą śmietaną

Dodatki

Dodatki

Ziemniaki
Ziemniaki podsmażane
Ziemniaki pieczone z ziołami i czosnkiem
Ziemniak faszerowany (cebulą, papryką, cukinią, boczkiem) zapiekany z serem
Frytki
Dufinki
Kluski śląskie
Ryż
Ryż pikantny
Zestaw surówek
Surówka z marchwi
Surówka z białej lub czerwonej kapusty
Surówka z selera
Surówka wiosenna
Mix sałat z sosem winegret

I Danie gorące

I Danie gorące

Pikantna zupa gulaszowa z warzywami
Strogonoff
Gulasz drobiowy
Bigos staropolski w chlebie
Gulasz węgierski, kluski śląskie, buraczki

II Danie gorące

II Danie gorące

Żeberko, ziemniak pieczony z masłem czosnkowym, surówka wiosenna
Szaszłyk drobiowy, ziemniaki w mundurkach, sos czosnkowy
Indyk w warzywach, ziemniaki gotowane
Rolada drobiowa, kluski śląskie, surówka z kapusty pekińskiej
Karczek pieczony w sosie myśliwskim, kopytka, buraczki
Schab z sosem kurkowym w śmietanie, ziemniaki, bukiet warzyw
Medalion z łososia w sosie cytrynowym, gnocchi, bukiet warzyw
Wołowina po burgundzku, pieczone warzywa, puree czosnkowe

III Danie gorące

III Danie gorące

Barszcz czerwony z uszkami
Barszcz czerwony z krokietem lub pasztecikiem
Żurek z jajkiem i kiełbasą
Żurek w chlebie
Kwaśnica na wędzonym żeberku

Napoje

Napoje

Kawa, herbata
Napoje gazowane
Soki
Woda mineralna

Przystawki na ciepło

Przystawki na ciepło

Ser wędzony z boczkiem i żurawiną
Camembert z pomidorami i bazylią, zapiekany w szynce parmeńskiej
Ser kozi zapiekany z miodem i octem balsamicznym
Mini tarta z grillowanymi warzywami i serem feta
Śliwki w boczku z sosem miodowo-musztardowym

Przystawki na zimno

Przystawki na zimno

Pasztet francuski, chutney z suszonej śliwki i gruszki, mix sałat z winegretem
Roladka z kaczki z borowikiem, konfitura z czerwonej cebuli i borówek, mix sałat z winegretem
Roladki z naleśnika nadziewane szpinakiem i mozzarellą lub kurczakiem i warzywami
Łosoś wędzony z serem wasabi
Sałatka z łososiem wędzonym i bazyliowym pesto
Sałatka z wędzonym pstrągiem i sosem cytrynowo-koperkowym

Zimna płyta

Zimna płyta

Półmiski rolad i wędlin oraz mięs pieczonych (rolady drobiowe i wieprzowe, mix wędlin, kabanos, kiełbasa wiejska, schab ze śliwką, pasztet firmowy)
Galaretki drobiowe lub wieprzowe
Śledzie w oleju i śmietanie
Sałatki do wyboru ( jarzynowa, kebabowa, grecka, meksykańska, śledziowa z buraczkami, śledziowa z porem i jabłkiem, z pierożkami tortellini,z kurczakiem i ananasem, caprese)
Jajka w majonezie
Deski serów
Pikle
Sosy - 2 do wyboru ( tatarski, chrzanowy, miodowo-musztardowy, firmowy, cumberland, tzatziki )
Pieczywo
Owoce

Zupy

Zupy

Rosół z makaronem
Grzybowa z łazankami
Serowo-cebulowa z grzankami
Krem ze świeżych pomidorów i pieczonej papryki z nachosami i parmezanem
Krem selerowo-ziemniaczany z chipsami z boczku
Krem borowikowy w chlebie

Rezerwacje miejsc i dodatkowe informacje uzyskacie Państwo kontaktując się z nami:
kopalniasmaku@op.pl
+48 664 313 260