Często mówi się o przyjęciu weselnym, że to „ jedyny taki bal w życiu”. Przeżyjcie zatem ten wyjtkowy dzień razem z nami.
.
Dlaczego warto?
W obecnych czasach żyjemy w ekstremalnie szybkim tempie. W tym zabieganiu zdarzają się jednak chwile wyjątkowe, kiedy chcemy się zatrzymać i spędzić piękne momenty z najbliższymi. Komunie, chrzciny, urodziny, ważne rocznice, przyjęcia służbowe, szkolenia czy wesela?
Nasza Restauracja zapewnia możliwość dobrania wysmakowanego, różnorodnego menu, w którym potrawy zawsze są przygotowywane z najwyższej jakości składników, pozwoli Wam i Waszym Gościom w pełni cieszyć się tym wyjątkowym momentem w życiu. Pozwólcie potraktować się po królewsku w tym szczególnym dniu!
W tym wyjątkowym dniu zapewniamy Państwu obsługę na najwyższym poziomie, uroczysty wystrój sali oraz stołów. Przygotowane tak, aby zaproszeni Goście w pełni mogli cieszyć się pysznymi daniami oraz zabawą taneczną, przy dobrej muzyce. Kameralną, miłą atmosferę, wykwintną kuchnię, przestrzeń dla imprez okolicznościowych do 80 osób, z muzyką i tańcami. Dodatkowo w sezonie letnim do dyspozycji Gości zapewniamy ogródek przy Restauracji.
Nasza propozycja kompozycji dań na Twoje wydarzenie
Możemy również stworzyć dla Państwa dedykowaną kompozycję potraw
Menu
Przystawki na zimno
Przystawki na ciepło
Zupy
Danie główne
Dodatki
Desery
I Dania gorące
II Dania gorące
III Dania gorące
Zimna Płyta
Napoje
Przystawki na zimno
Pasztet francuski, chutney z suszonej śliwki i gruszki, mix sałat z winegretem
Roladka z kaczki z borowikiem, konfitura z czerwonej cebuli i borówek, mix sałat z winegretem
Roladki z naleśnika nadziewane szpinakiem i mozzarellą lub kurczakiem i warzywami
Łosoś wędzony z serem wasabi
Sałatka z łososiem wędzonym i bazyliowym pesto
Sałatka z wędzonym pstrągiem i sosem cytrynowo-koperkowym
Przystawki na ciepło
Ser wędzony z boczkiem i żurawiną
Camembert z pomidorami i bazylią, zapiekany w szynce parmeńskiej
Mini tarta z grillowanymi warzywami i serem feta
Ser kozi zapiekany z miodem i octem balsamicznym
Zupy
Grzybowa z łazankami
Serowo-cebulowa z grzankami
Krem ze świeżych pomidorów i pieczonej papryki z nachosami i parmezanem
Krem selerowo-ziemniaczany z chipsami z boczku
Krem borowikowy w chlebie
Rosół z makaronem
Danie główne
Polędwiczka z dorsza z kruszonką ziołową lub cytrusową
Roladka z indyka faszerowana szpinakiem, ricottą i pomidorami suszonymi w sosie winno-prowansalskim
Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem, serem feta i pomidorami suszonymi
Kotlet de’volaille
Schab faszerowany pieczarką, cebulą i śliwką suszoną w sosie ciemnym
Schab pieczony w sosie borowikowym
Polędwiczka wieprzowa owinięta boczkiem na sosie z kurek
Karczek pieczony w sosie myśliwskim
Zraz wołowy w sosie własnym
Udziec z indyka w sosie morelowym z grillowaną brzoskwinią
Łosoś grillowany
Dorsz w sosie cebulowo-tymiankowym
Dodatki
Ziemniaki
Ziemniaki podsmażane
Ziemniaki pieczone z ziołami i czosnkiem
Ziemniak faszerowany (cebulą, papryką, cukinią, boczkiem) zapiekany z serem
Frytki
Dufinki
Kluski śląskie
Ryż
Ryż pikantny
Zestaw surówek
Mix sałat z sosem winegret
Surówka z białej lub czerwonej kapusty
Surówka wiosenna
Surówka z selera
Desery
Lody z owocami i bitą śmietaną
Sernik z musem z owoców leśnych
Panacotta waniliowa z musem z owoców sezonowych
Tiramisu
Parfait z białej czekolady, kulisem malinowym i bitą śmietaną
Szarlotka na ciepło z lodami, bitą śmietaną i polewą toffi
I Dania gorące
Żeberko, ziemniak pieczony z masłem czosnkowym, surówka wiosenna
Szaszłyk drobiowy, ziemniaki w mundurkach, sos czosnkowy
Indyk w warzywach, ziemniaki gotowane
Rolada drobiowa, kluski śląskie, surówka z kapusty pekińskiej
Karczek pieczony w sosie myśliwskim, kopytka, buraczki
Schab z sosem kurkowym w śmietanie, ziemniaki, bukiet warzyw
Medalion z łososia w sosie cytrynowym, gnocchi, bukiet warzyw
Wołowina po burgundzku, pieczone warzywa, puree czosnkowe
II Dania gorące
Gulasz węgierski, kluski śląskie, buraczki
Bigos staropolski w chlebie
Strogonoff
Pikantna zupa gulaszowa z warzywami
Gulasz drobiowy
III Dania gorące
Barszcz czerwony z krokietem lub pasztecikiem
Żurek z jajkiem i kiełbasą
Kwaśnica na wędzonym żeberku
Żurek w chlebie
Barszcz czerwony z uszkami
Zimna Płyta
Półmiski rolad i wędlin oraz mięs pieczonych (rolady drobiowe i wieprzowe, mix wędlin, kabanos, kiełbasa wiejska, schab ze śliwką, pasztet firmowy)
Galaretki drobiowe lub wieprzowe
Śledzie w oleju i śmietanie
Sałatki do wyboru ( jarzynowa, kebabowa, grecka, meksykańska, śledziowa z buraczkami, śledziowa z porem i jabłkiem, z pierożkami tortellini,z kurczakiem i ananasem, caprese)
Jajka w majonezie
Deski serów
Pikle
Sosy - 2 do wyboru ( tatarski, chrzanowy, miodowo-musztardowy, firmowy, cumberland, tzatziki )
Pieczywo
Owoce
Napoje
Kawa, herbata
Napoje gazowane
Soki
Woda mineralna
Skontaktuj się z nami
Zarezerwuj miejsca na swoje wydarzenie…
Rezerwacje miejsc i dodatkowe informacje uzyskacie Państwo kontaktując się z nami: FORMULARZ KONTAKTOWY